Здравейте колеги,
Искам да опиша приключенията си с посоченият часовник. Предисторията е, че го притежавам от 6 години, проблем е възниквал само веднъж на третата и се състоеше в разхлабване на вътрешен капак (часовника го отчиташе като грешка), отстраняването му отне точно 5 минути.
Но преди около година с безпокойство забелязах, че голяма част от функциите работят когато си поискат, като в един момент изобщо спряха компасът, барометъра, висотомера и алармата. Обиколих три голями сервиза занимаващи се с Casio и в трите цъкаха с език как е изгоряла пътека, заминала платката и тъй като е титанов си струва да поръчам от щатите за около 150$ нова платка. Почти се смирих, когато ми препоръчаха часовникар на централна гара, където били много на ти с електрониката. Като последна надежда реших да опитам и още докато описвах симптомите за мое очудване ми дадоха диагнозата заминала батерия (която е с 10 години гаранция и е соларна) усъмних се, както се оказа напразно. Смяната ми струваше 25 лева с 2 години гаранция и от тогава часовника си работи като нов
Та мисълта ми е, че часовникар се избира като доктор и адвокат - веднъж и за дълго